به گزارش رویترز، نگرانیها درباره رشد تقاضای جهانی به دلیل افزایش ارزش دلار و اخبار منفی اقتصادی از نقاط مختلف جهان باعث شد که قیمت نفت خام روز جمعه حدود یک درصد کاهش یابد. قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 47 سنت معادل 0.55 درصد کاهش به 85 دلار و 24 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 56 سنت معادل 0.69 درصد کاهش، به 80 دلار و 73 سنت معامله شد. این کاهش قیمت با وجود نشانههای بهبود تقاضای نفت در آمریکا و کاهش ذخایر سوخت این کشور رخ داده است، که پیشتر قیمت نفت را در روز پنجشنبه به بالاترین سطح در یک هفته گذشته رسانده بود. هر دو شاخص نفتی حدود 3 درصد افزایش قیمت را در طول یک هفته گذشته تجربه کردهاند.
شاخص دلار به بالاترین سطح در هفت هفته گذشته رسیده و خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزها گرانتر کرده است. فدرال رزرو آمریکا در سالهای 2022 و 2023 نرخ بهره را به شدت افزایش داده تا تورم را کنترل کند. افزایش نرخ بهره هزینههای وامگیری را برای مصرفکنندگان و کسب و کارها افزایش میدهد، که این امر باعث کند شدن رشد اقتصادی و کاهش تقاضا برای نفت میشود. در آمریکا، به عنوان بزرگترین مصرفکننده نفت جهان، فعالیت تجاری در ماه ژوئن به بالاترین سطح در 26 ماه گذشته رسیده است، که امیدها به کاهش زودهنگام نرخ بهره را افزایش داده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که تولید محصولات نفتی در این کشور، که نشانگر تقاضای نفت است، طی یک هفته گذشته 1.9 میلیون بشکه در روز افزایش یافته و به 21.1 میلیون بشکه در روز رسیده است.
پالایشگاههای هند در ماه مه 1.3 درصد بیشتر از سال گذشته نفت خام فراوری کردهاند. سهم صادرات نفت روسیه به هند، به عنوان سومین مصرفکننده بزرگ نفت دنیا، افزایش یافته است. با این حال، در منطقه یورو رشد کسب و کار در این ماه کند شده و تقاضا برای نفت برای اولین بار از ماه فوریه کاهش یافته است. چین، به عنوان دومین مصرفکننده بزرگ نفت جهان، هشدار داده است که افزایش تنشها با اتحادیه اروپا بر سر واردات خودروهای برقی میتواند به یک جنگ تجاری منجر شود. در این بین، تنشهای ژئوپلیتیکی نیز وضعیت را پیچیدهتر کردهاند. اوکراین اعلام کرده که 4 پالایشگاه نفت روسیه را هدف قرار داده است. همچنین، تنشها در جنوب لبنان ادامه داشته و احتمال بروز یک جنگ تمام عیار وجود دارد.