مهدی کریمزاده، رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی بازرگانی طوطیای سپید امیر، تولیدکننده و صادرکننده اکسید روی، گفته است:
“ظرفیت تولید این شرکت براساس سنجش شرایط حاکم بر بازار و قیمتهای تعیین شده، روزانه نزدیک به 10 تن هست، اما با توجه به اینکه در حال حاضر اوضاع اقتصادی نامطلوبی حاکم شده و قیمتهای مواد اولیه به شدت افزایش پیدا کرده، روزانه در نهایت چهار تن اکسید روی تولید میکنیم.”
مهدی کریمزاده، در خصوص عدم نظارت بر قیمت مواد اولیه اذعان داشته است:
“از دیگر عوامل کاهش تولید و فروش، مشکل تامین مواد اولیه است که بسیاری از کارخانجات را به تعطیلی و خانهنشین شدن تمام کارکنان و مدیران آنها کشاند. متاسفانه چون مواد اولیه مورد نیاز ما خاک معدنی بوده و در انحصار معدنکاران استان زنجان است، قیمت آن با توجه به شرایط بازار و خارج از استاندارد خاصی، تعیین میشود و نظارتی بر آن وجود ندارد. مواد اولیه مورد نیاز خود را با واسطه از استان زنجان تهیه کرده و وارد خطوط تولید خود میکنیم.”
وی همچنین در خصوص واردات خاک معدنی روی گفت:
“این کار توجیه اقتصادی برای تولید ندارد. وقتی خاک معدنی از کشوری مانند ترکیه، توسط شرکتهای بزرگ تامینکننده وارد میشود، دلیلی وجود ندارد که بخواهیم هزینه هنگفتی را صرف واردات کنیم؛ چراکه همان ماده اولیه با کیفیت خارجی را به اسم خاک معدن داخلی، دریافت میکنیم.”
رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی بازرگانی طوطیای سپید امیر در ارتباط با اینکه جایگزینی معدن سرب و روی مهدیآباد به جای معدن انگوران، تا چه حد میتواند در رفع معضل کمبود مواد اولیه موثر باشد، اذعان کرد:
“معدن مهدیآباد میتواند جایگزین خوبی به جای معدن انگوران باشد اما باید در نظر داشت این معدن دارای خاک معدنی بسیار کمعیارتری نسبت به معدن انگوران است. طی سالهای گذشته، دو شرکت بزرگ فرآوری ماده معدنی که در کنار معدن انگوران مستقر هستند، هنوز به ظرفیت اسمی خود نرسیدهاند؛ حال، نمیتوان از معدن سرب و روی مهدیآباد که نوپا است و ذخیره آن عیار کمتری نسبت به معدن انگوران دارد، توقع تامین کامل نیاز صنایع سرب و روی کشور به مواد اولیه را داشت.”