بازیافت ضایعات برنجی، همواره به عنوان یکی از منابع ارزشمند، به منظور سرمایهگذاری و سودآوری مطرح بوده است. در واقع زنجیرهای از تامینکنندگان این ضایعات، از خریداران ضایعات تا واسطهها و شرکتهای دیگر که در این زمینه فعالیت دارند، به این چرخه ارزشمند یاری میرسانند و از طرفی خود نیز از این وضعیت منفعت میبرند. فرآیند بازیافت، به دو شکل بازیافت ضایعات فلزی و غیر فلزی، انجام میگیرد. بخش بزرگی از بازیافت ضایعات برنجی که در رده بازیافت ضایعات فلزی انجام میگیرد، مکانیزه بوده و میتواند این محصول را تا چندین بار دوباره تجدید نموده و به صنایع مورد نظر تزریق کند.
مهمترین دلایل اهمیت بازیافت ضایعات برنجی عبارتند از:
سهولت و صرفه اقتصادی
بدین معنی که بازیافت ضایعات برنجی برخلاف فلزات ارزشمند دیگری مثل نقره، طلا و آلومینیوم، هم از نظر جداسازی و هم سایر مراحلی که به منظور خالصکردن و پاکسازی، مورد استفاده قرار میگیرد به صرفه بوده و در ضمن با سرعت و سهولت بیشتری بازیافت شده و در دسترس تولیدکنندگان قرار میگیرد. همچنین، ماشینآلات و سیستمهای مکانیزه، موجب شده تا بازیافت ضایعات برنجی با حداکثر بهرهوری و کمترین هزینهها انجام گیرد.
صرفههای اقتصادی بازیافت ضایعات برنجی
زمانی که از صرفههای اقتصادی سخن میگوییم در واقع لازم است تا جنبههای مثبت و عینی عمل بازیافت ضایعات برنجی را مورد توجه قرار دهیم. بازیافت برنج بر خلاف فلزات دیگر، میتواند حدود ۱۰۰ درصد از این فلز مفید و منعطف را دوباره به چرخه تولید برگرداند. این کار ضمن دسترسی به فلز برنج با خلوص بالا، همچنین از نظر ایجاد پسماندههای فلزی که در معادن با آن روبرو هستیم، تقریبا بدون ایجاد ضایعات غیر مفید انجام میگیرد.
زیست محور بودن بازیافت ضایعات برنجی
برای تشریح بیشتر زیست محور بودن بازیافت ضایعات برنجی، باید جنبههای اهمیت این فلز در این چرخه را بازگو کنیم. کاهش آلایندگی هوا به معنی ایجاد فرصت تنفس و کمک به محیط زیست برای رشد و پایداری حیات بشری به شمار میرود. یعنی هر نوع فعالیتی که خارج از چرخه بازیافت ضایعات برنجی به منظور دستیابی به فلز برنج انجام گیرد مادامی که پیرو استانداردهای زیست محیطی و حفظ سلامت محیط صورت نگیرد محکوم به شکست است. به عبارتی دیگر بازیافت ضایعات برنجی می تواند در حدود ۹۰ درصد از آلایندگی هوا را کاهش دهد و این امتیاز بی نظیری در این زمینه به شمار می رود.